Wednesday, 20 April 2016

LETIH MENANGANI JIN SIHIR

Assalamu’alaikum wwt.
Saudara pembaca yang dihormati,

Kerjaya sebagai perawat ada kalanya begitu meletihkan terutama jika berhadapan dengan kes-kes yang berat. Apa yang saya maksudkan di sini ialah menangani masalah gangguan jin-jin sihir yang bertaraf tinggi dan degil. Bertaraf tinggi merujuk kepada jin yang ada kemampun untuk melawan balik perawat dan mendapat bantuan daripada si penyihir dan ini menjadikan mereka bertambah sombong dan bongkak. Bukanlah suatu usaha yang senang untuk mengeluarkan mereka daripada jasad pesakit kerana mereka ada perjanjian dengan si penyihir dan mesti melaksanakan misi yang diarahkan walaupun mereka terpaksa mati sekalipun.

Gambar hiasan: Amalan Sihir 

Jin Sihir Sudah Sebati

Ada satu kes baru-baru ini yang begitu mencabar keupayaan saya sebagai perawat. Terasa perit untuk meneruskan rawatan susulan ekoran agresifnya jin sihir yang sudah lama bersarang dalam tubuh pesakit perempuan. Si pesakit perempuan merupakan isteri yang terkena sihir yang memakan masa hampir 13 tahun. Sudah puas berubat ke sana kemari namun belum lagi diberi kesembuhan oleh Allah. Diceritakan bahawa petanda terkena gangguan tersebut semasa mengandungkan anak sulungnya  yang kini berusia 13 tahun.

Pada malam itu, si pesakit bersama beberapa orang ahli keluarganya telah betandang ke rumah saya bagi mendapatkan rawatan kali pertama. Keadaan pesakit begitu agresif dan langsung tidak takut dengan saya. Sesekali terkeluar dialog bahasa Siam dengan lagak sembahan. Bacaan ruqyah saya alunkkan dengan suara yang kuat dan disusuli dengan teknik yang bersesuaian. Agak lama juga untuk menenangkan suasana dan melemahkan jin tersebut. Rupa-rupanya jin siam yang dihantar. Biasanya agak sukar untuk menangani jin-jin siam ini kerana jin-jin ini telah dipuja dan diperkuatkan dengan unsur manusia seperti minyak orang mati dibunuh.

Rupa-rupanya semasa saya meruqyah si pesakit perempuan tersebut, adik lelaki suami pesakit itu menunjukkan tanda-tanda gangguan. Terpaksa juga saya merawat pesakit lelaki itu. Apabila saya melakukan ruqyah ringkas dengan bacaan ayat-ayat suci terpilih, terus si pesakit lelaki itu mengamuk dan membuka langkah silat. “Wah, jin silat rupanya!”, bisik saya. Apabila berhadapan dengan pesakit yang agresif ini saya akan mengunci pergerakannya dari belakang. Berguna juga ilmu silat yang saya pelajari sebelum ini untuk melawan jin silat. Dengan izin Allah, kes tersebut dapat saya tangani.

Semasa keadaan tenang, saya diberitahu banyak perkara tentang keluarga ini. Contohnya, jika terkena gatal-gatal badan, hampir kesemua ahli keluarga pesakit ini mengalami simpton yang sama. Begitu juga sering melihat kelibat makhluk-makhluk yang menyeramkan dan ada perasaan takut jika berada di dalam rumah.

Sesi Rawatan Pagar Rumah

Suami pesakit perempuan tersebut begitu berharap agar saya dapat datang ke rumahnya untuk merawat rumahnya dan seterusnya “memagar” dari serangan jin-jin.  Setelah beberapa kali tertangguh, maka saya bersetuju untuk memenuhi permintaannya.

Pada petang yang dijanjikan, saya telah di bawa ke rumahnya. Ramai juga ahli keluarganya yang sedia menanti. Sesi rawatan bermula dengan solat maghrib berjemaah. Selesai solat maghrib, bacaan wirid yang biasa setelah solat saya bacakan. Ketika itu beberapa orang ahli keluarganya ada yang muntah-muntah dan dalam kesakitan. Saya hanya membiarkan sahaja. Saya teruskan pula dengan solat hajat memohon agar Allah memberi kesembuhan. Setelah itu, kaedah pagar rumah saya lakukan dengan membaca ayat-ayat suci al-Quran. Bahan yang saya gunakan ialah garam kasar, lada hitam dan air. Proses ini berlanjutan sehingga masuk waktu Isyak dan saya menunaikan solat Isyak berjemaah.

Sebelum bahan-bahan rawatan saya gunakan, penting untuk memberi peringatan dan amaran kepada penghuni-penghuni ghaib daripada bangsa jin dan sebagainya yang mendiami rumah tersebut agar keluar. Tiga kali saya berseru dan serentak dengan itu juga, beberapa orang ahli keluarganya muntah dengan hebat. MasyaAllah.

Lada hitam saya gunakan untuk isyarat pagar di dalam rumah sementara campuran lada hitam dan garam kasar digunakan untuk pagar di luar rumah. Setelah selesai, saya ingatkan bolehlah berehat sekejap, namun si pesakit perempuan bertambah agresif. Katanya, saya telah mengganggu rumahnya dan berkeras tidak mahu keluar. Pesakit perempuan telah mencabar saya untuk bertarung dan ingin memukul saya. Dengan beberapa kaedah, pesakit berjaya saya tundukkan, namun gangguan jin sihir masih berdegil tidak mahu keluar. Kalau diikutkan hati ingin saja saya menamparnya kerana sikapnya itu, tapi apa pula pandangan ahli keluarganya yang ada  di situ.

Saya terpaksa mengundur diri kerana letih. Mungkin ada lagi orang yang lebih pandai yang berupaya menangani masalah ini. Kasihan memanglah kasihan tetapi kalau dah diluar kemampun, baiklah berundur diri dulu.  Saya sempat memberikan beberapa petua kepada suaminya untuk membalas kejahatan tukang sihir. Biarlah si suami pula berusaha. Selama ini asyik mengharapkan orang lain untuk membantunya. Saya ada bertanya kepadanya adakah dia pernah melakukan solat hajat memohon terus kepada Allah. Jawapannya...TIDAK PERNAH solat hajat memohon kesembuhan isterinya dan ahli keluarganya. Habis macam mana ceritanya. Saudara pembaca fikirkanlah sendiri..


Semoga Allah memberikan kekuatan kepada aku meneruskan rawatan ini.


Sekian.
Post a Comment